download onze App
Garage Auto van Ewijk - Bovag aangesloten Garage Auto van Ewijk - RDW Erkend

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Auto van Ewijk is uw APK Keuringsstation

Auto van Ewijk is een door de RDW erkend APK Keuringsstation. Bij ons kunt u terecht voor een goede en betrouwbare Algemene Periodieke Keuring. Bij een APK controleren wij remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en uw carrosserie.

 

 

Plan hieronder eenvoudig en snel uw keuringsmoment in:

 

* = verplichte velden
Versturen

 


 

APK werkzaamheden

Tijdens een Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt uw auto door een keurmeester op Verkeersveiligheid, Milieu en Registratie gekeurd.

 

Verkeersveiligheid als onderdeel van de APK

Vanuit de overheid is het verplicht om met een veilige auto de weg op te gaan. Om dit te kunnen controleren is het binnen Nederland verplicht om je auto periodiek en door een erkende garage te laten controleren. Auto van Ewijk is het erkende APK keuringsstation in Lemelerveld en omstreken.

 

Wij testen de volgende onderdelen op veiligheid:

  • Remmen
  • Wielophanging
  • Schokdempers
  • Banden
  • Stuurinrichting
  • Verlichting
  • Carrosserie
     

Milieu als onderdeel van de APK

De Europese Unie heeft richtlijnen opgesteld om auto's steeds minder milieuvervuilend te laten worden. Hele schone auto's krijgen korting op de wegenbelasting om de aanschaf van nieuwe schone auto's te stimuleren. Bij de APK worden ook de bestaande auto's getest op milieuvervuiling door bijvoorbeeld de uitstoot van uitlaatgassen te meten door middel van een viergasmeting, roetmeting of EOBD test.

 

Registratie als onderdeel van de APK

Bij het uitvoeren van de APK zijn wij verplicht een aantal gegevens van uw auto te controleren en te registreren, waaronder de kilometerstand. Het is sinds 1 januari 2014 strafbaar om de kilometerstanden terug te draaien.