download onze App
Garage Auto van Ewijk - Bovag aangesloten Garage Auto van Ewijk - RDW Erkend

Spoelen en verversen automaatbak

Verversen, reinigen en spoelen van uw automatische transmissie

U laat de olie van uw motor elk jaar of na een bepaald aantal kilometers verversen.  Hoe zit dat met de olie van uw automatische transmissie?  Wij adviseren om deze tussen de 60.000 en 100.000 gereden kilometers te laten verversen, afhankelijk van het gebruik en de belasting van de versnellingsbak. Tevens is het aan te raden om de automaatbak dan te laten spoelen met een speciale reiniger, zodat alle vervuiling die in de automaatbak aanwezig is los komt.  U zult na het spoelen merken dat de auto weer soepel rijdt en mooi rustig schakelt.

 

Wij beschikken over de apparatuur (BG PF5 Power Flush and Fluid Exchange System) en de kennis om uw automatische transmissie te spoelen en in topconditie te houden. 

Wij maken hierbij gebruik van alleen de beste producten van BG, waaronder BG Quick clean voor het volledig reinigen van uw automatische transmissie en BG olie afhankelijk van de het type automatische transmissie (conventionele automaat, CVT automaat of DSG automaat.) Nadat de spoeling plaats heeft gevonden en de automatische transmissie met nieuwe olie door is gespoeld en afgevuld, kan er desgewenst nog BG ACT plus conditioner worden toegevoegd. Deze geeft een extra bescherming, waardoor de levensduur van de olie en het complete transmissiesysteem worden verlengd.  
Na het spoelen en verversen worden alle opgeslagen waarden in de computer van de automatische transmissie gereset, zodat de computer ook weet dat de olie is ververst.


Voor meer informatie over prijzen of voor andere vragen over dit onderhoud, kunt u contact met ons opnemen.

‚Äč